Klanten aan het woord

Overgenomen uit het Noord-Hollands Dagblad
Zonzo-klant Ad Verhage uit Enkhuizen plaatste 12 zonnepanelen op zijn dak. Afgelopen jaar hoefde hij slechts 18 euro af te rekenen met zijn energiemaatschappij. Daarvoor betaalde hij nog 720 euro per jaar. “Wij spelen nu bijna quitte en hebben dus vrijwel geen kosten meer aan elektra”, vertelt hij. “Ik begrijp werkelijk niet waarom niet veel meer mensen dit voorbeeld volgen.

Het is zo leuk om je energiemeter terug te zien lopen en uiteindelijk op nul uit te komen.” Maar het milieu en klimaat wegen voor Verhage zwaarder dan de financiële overwegingen. ’Je kunt flink besparen op fossiele brandstoffen, zodat de generatie na ons daar ook iets aan heeft. En je helpt het broeikas-effect verminderen doordat er minder CO2-uitstoot plaats vindt.”

Klanttevredenheid
Zonzo doet continu onderzoek naar hoe klanten de dienstverlening en producten van Zonzo ervaren. Het stemt ons zeer gelukkig dat onze persoonlijke aanpak en de inzet van professionele en zeer vakkundige medewerkers leidt tot een mooie klanttevredenheidsscore.

Klanttevredenheid van 4,7 en hoger (op 5-punt schaal)!

Elke klant vragen wij om op vrijwillige basis feedback te geven op zaken als levering, informatievoorziening en de gesprekken. Wat wij merken is dat de waardering van onze klanten zeer hoog is. Op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 zeer ontevreden en 5 zeer tevreden is, scoort Zonzo op de genoemde onderdelen gemiddeld 4,7 en hoger.

79% van de Zonzo klanten beveelt Zonzo actief aan

Tevens zien wij dat maar liefst 79% van onze klanten, onze producten en dienstverlening actief adviseert aan anderen. Deze score is tot stand gekomen aan de hand van de zogenaamde NPS methodiek waarbij wij in beeld brengen 1) hoeveel procent van onze klanten Zonzo afraden (score 1 tm 5), 2) het percentage klanten dat neutraal tegen onze dienstverlening aankijkt (score 6 t/m 8) en 3) klanten die we als promotor kunnen rekenen (score 9 en 10).

Wat uit het onderzoek blijkt is dat geen enkele klant ons een score onder de 7 geeft en dat maar liefst 79 procent Zonzo een 9 of een 10 geeft. Een score waar we uiteraard trots op zijn!

Bent u ook benieuwd naar de wijze waarop wij onze diensten en producten leveren neem dan contact met ons op voor een persoonlijk oriëntatiegesprek.