Zakelijk gebruik

Zakelijk gebruik

Fiscale voordelen zakelijk gebruik

Bij een investering in zonnepanelen kunt u gebruik maken van de fiscale regelingen zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA) en Kleinschaligheidsaftrek (KIA).

Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 55,5% (*) van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op.
*: dit geldt voor systemen groter dan 25.000 Wp.

Als u in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De aftrek is maximaal 28% en het percentage de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar.

Ten slotte is er ook nog een fiscaal voordeel te behalen met de afschrijving van de investering.

Afhankelijk van uw bedrijfsvorm en stroomverbruik kunnen deze regelingen voor u een zeer interessant netto voordeel opleveren. Maak een afspraak met één van onze adviseurs. We lichten de voordelen graag toe in een persoonlijk gesprek.