Veel gestelde vragen

  Hieronder kunt u als het u nog niet helemaal duidelijk is een hoop veel gestelde vragen vinden. Als u nog steeds met vragen of problemen zit of persoonlijk contact wilt kunt u altijd contact opnemen met Zonzo via de knop contact.

  Staan zonnepanelen eigenlijk wel mooi op mijn dak?

  Tegenwoordig zijn zonnepanelen zeer fraai ontworpen en in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. U kunt het zonnepaneel kiezen dat u het mooist vindt. Daarbij zorgen onze monteurs ervoor dat de zonnepanelen op het dak worden gemonteerd in een opstelling waarbij ze het minst opvallen.

  De zon schijnt toch niet altijd?

  Het gezegde achter de wolken schijnt altijd de zon gaat hier letterlijk op. Je hebt geen zon nodig, maar zonlicht. En licht is er de hele dag. Moderne zonnepanelen leveren al energie op bij de minste lichtinval. Zelfs in de winter zijn er genoeg lichturen op een dag om een prachtige opbrengst te realiseren.

  Nederland is toch helemaal geen geschikt land voor zonne-energie?

  Nederland is juist heel geschikt voor zonne-energie. We hebben per jaar een ruime hoeveelheid zonlicht waarvan u met zonnepanelen maximaal kunt profiteren. Dat het niet altijd even warm is speelt geen rol. Zonne-energie wordt namelijk opgewekt door zonlicht en niet door zonnewarmte. Bovendien hebben we hier in Noord-Holland de meeste zon-uren van heel Nederland.

  Heb ik helemaal geen energiemaatschappij meer nodig?

  U heeft nog wel een energiemaatschappij nodig. Maar .. als Zonzo u een passende oplossing mag leveren hoeft u in de praktijk niets tot nauwelijks meer aan uw leverancier te betalen. Overdag wordt namelijk uw energie opgewekt door uw zonne-energiesysteem van Zonzo en wanneer het donker is levert uw energiemaatschappij de energie. Het mooie is dat u bij een passende systeem overdag ongeveer evenveel energie genereert als u ’s avonds en ’s nachts nodig heeft. Waardoor per saldo uw energieverbruik in een jaar nihil is.

  Zit ik als het donker wordt zonder energie?

  Zeker niet. Overdag wordt uw energie opgewekt door uw zonne-energiesysteem van Zonzo en wanneer het donker is levert uw energiemaatschappij de energie.

  Gaan zonnepanelen lang mee?

  Ja, zonnepanelen gaan ontzettend lang mee. In de praktijk tot wel 30 jaar of meer. U heeft dus ontzettend lang plezier van uw aankoop. Daarbij levert Zonzo alleen maar producten met een uitstekende rendementsgarantie van 25 jaar. Dat houdt in dat er over langere termijn een geweldige opbrengst wordt gegenereerd.

  Weet mijn energiemaatschappij aan het eind van het jaar wel dat ik zonne-energie heb opgewekt?

  Ja dat weten ze doordat u uw energieverbruik aan het eind van het jaar doorgeeft. Uw meter geeft namelijk feilloos wat u heeft verbruikt maar ook wat u heeft opgewekt. Zonzo verzorgt voor u de melding aan uw energiemaatschappij dat u zonnepanelen heeft. En mocht uw elektriciteitsmeter niet geschikt zijn voor zonnepanelen, dan wordt uw meter gratis vervangen door een meter die wel geschikt is voor zonnepanelen.

  Kan ik de opgewekte energie opslaan?

  Dat zou in theorie wel kunnen, maar dat is in Nederland nog niet nodig. Wat u opwekt kunt u direct gebruiken. Wat u niet gebruikt wordt terug geleverd aan het energie netwerk. Het elektriciteitsnet is als het ware de accu waar de energie in wordt opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat uw energiemeter terugloopt. Als u ’s avonds of ’s nachts energie gebruikt dan loopt uw meter weer vooruit.

  Is mijn dak geschikt?

  Zonnepanelen kunnen op schuine en platte daken worden geïnstalleerd. Het is van belang dat er zoveel mogelijk zonlicht op uw panelen valt. Daken gericht naar het noorden of daken waar veel schaduw op valt, zijn daarom minder geschikt. Als er een klein deel van de tijd schaduw op uw dak valt, dan kunnen wij u adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wat verder van belang is, is dat er voldoende vrije ruimte beschikbaar is, dat wil zeggen zonder ramen, pijpen of andere obstakels.

  Stijgt de waarde van mijn huis als ik zonne-energie gebruik?

  Door de aanschaf van zonnepanelen dalen de energiekosten en daarmee uw maandelijkse vaste lasten. Een huis met lage vaste maandelijkse lasten is meer aantrekkelijk voor potentiele kopers dan een huis met hoge energiekosten.

  Zijn er subsidies?

  Subsidies in Nederland zijn altijd een lastig begrip. Dit kan heel erg verschillen van tijd tot tijd en daarom kunt u het beste hier voor even contact met ons opnemen. Wij informeren u graag over de laatste stand van zaken hierover.

  Kan ik mijn zonnepanelen meenemen mocht ik ooit verhuizen?

  Ja dat kan, maar mogelijk is de nieuwe eigenaar van uw woning geïnteresseerd om de zonnepanelen over te nemen. Ze zorgen namelijk voor lagere vaste maandelijkse kosten. Wanneer u de panelen mee wilt nemen dan adviseert Zonzo u graag over de mogelijkheden.

  Klopt het dat je energiemeter terug draait als je zonne-energie hebt?

  Ja, overdag levert zonne-energie meer energie op dan u gebruikt. U levert dan automatisch energie terug naar het energienetwerk. Als u een elektriciteitsmeter heeft met een draaischijf, dan zal uw meter letterlijk de andere kant op draaien. Als u een digitale meter heeft, dan wordt de terug geleverde stroom vanzelfsprekend ook geregistreerd.

  Heb je een bouwvergunning nodig voor zonnepanelen?

  Zonnepanelen zijn van buitenaf zichtbaar, daarom gelden er voor het aanbrengen ervan bepaalde regels. Als daaraan wordt voldaan mogen ze bouwvergunningsvrij worden aangebracht op of aan bouwwerken, anders is een bouwvergunning nodig. In 99 van de 100 gevallen is een bouwvergunning niet nodig. Uw Zonzo installateur kan voor uw ter plaatse vaststellen of een bouwvergunning nodig is.

  Mijn vraag staat hier niet bij, waar kan ik die vraag stellen?

  Wanneer uw vraag er niet bij staat, neem dan even contact met ons op via het telefoonnummer of e-mailadres dat staat vermeld bij 'contact'.